RSS
Container Icon

Sedihnya

bila kita sedih tentu kita nk org yg rapat ngan kita ada bersama kita kn
tp xsemua masa dapat bersama si dia kn
sometimes they say 'i wish to be wif u now to comfort u'
but then when the time comes
why they dont be there
when u r in the middle of two important people
let say A and B n now u r wif A
n suddently B asks u to come and be wif her/him
will u do that?
do u remember situation where u said that u wish to be wif that person
now the situation comes n what will u do
u have the choice to make her/him happy or frustrated
so which one is ur choice?
when ur fren really need u
n at that time u have ur own agenda
will u sacrifice for ur fren?
or just giving excuse to her/him
or maybe just say sorry for not being there
people can say anything they wanna say
but bare in mind
dun give hope when u cant give attention
sometime money s nothing
becoz attention is the most important thing
luangkan masa anda bersama dgn dia
semasa dia betul2 perlukan anda
kerana anda tidak tahu adakah masa itu akan berulang kembali
atau itu adalah yg terakhir bg korg
persoalannya siapakah si dia tu?
bkn pakwe atau makwe k
this is about a life of a friend

merepek lg..bosannya hidup camni hari2
bebaskan diri ini dari kebosanan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

Afida Anuar said...

adat dunia yus...
kadang2 bila kita sangat perlukan teman, dia takde di sisi...kadang2 bila dia perlukan kita, kita pula yang tiada..
apa pun, berkawan biar seribu.. insyaAllah selagi ramai kawan di sisi, selagi tu kita akan tetap tabah hadapi segala life situation that comes..

jangan sedey dengan ketidakhadiran wan hari ni..erkk..pandai2 lak akak ni.heeeee

mylife said...

hahaha..akak ni..tekejut saya ngan ayat last tu..ups andai itu yg terbayang di mata akak..nk bt cne..tp post ni mgm xde kene mengena ngan ketidakhadiran wan..hehe

thats true.berkawan biar seribu tp bkn semua mampu bersama kita semasa kita ssh.kwn ketika senang mmg sng utk dicari tp kwn ketika btl2 ssh hanya 1 dalam seribu.

apa2 pn saya gembira mempunyai ramai kawan..hehe

Qica a.k.a Noly said...

sedey lg kee..alaaaaa

mylife said...

sedey xsedey..gembira xgembira.apakah tu?

xde pape pn..jgn risau ye..

NaZRaHKu =) said...

Allah sahaja yg sentiasa ada bersama2 kita pd bila2 masa, di mana jua..

mylife said...

betul tu naz..dlm apa yg kita lakukan sentiasalah kembali kepadaNya..sesungguhnya Dia sentiasa ada pada setiap masa kita memerlukanNya