RSS
Container Icon

Saat di Akad Nikah

Salam..


mesti sume terkejut bila bc tajuk entry kalini..aku dh nikah ke?belum lgla..sj je nk share..td bk web ILuvIslam..bc 1 forum ni psl kongsi perasaan saat2 diakad nikah..bl bc je thread ni aku mmg nangis smpi teresak2..rs cm esk dh aku nk nikah.br terasa dh besar rpnya diri ini.selami ini aku duk igtkan aku ni msh lg seorg anak kecil yg masih nk bermanja ngan mak ayah.tp mampu ke aku menghadapi saat itu nnt?even bc thread ni pn dh nangis teresak2 apatah lg klu time betul2 nnt.sume org nk kawen kn?xde org yg xnk kawen.yela bl ada suami disisi kita rs sejuk je.susah senang ada org yg sentiasa support kita...chewah cm ada pengalaman jek..hehe..pengalaman xsemestinya yg dialami sendiri ok..

bila bc thread tu aku tertanya pd diri aku sendiri..sdhkah aku bersedia utk melangkah ke alam tu..insyaAllah yg itu aku sdh bersedia..cm persoalannya skrg bersediakah aku utk meninggalkan ibu bapa tercinta terutama umi aku.dr kecik smpi besar..dr dalam rahim sampaila sebesar ni dia duk didik kita..tup2 dtg seorg lelaki amik kita dr kehidupan dorg..bersediakah aku utk melalui semua ini.xdpt aku bygkan apa perasaan ini bl menghadapiny a nnt.aku ni dhla anak umi.manja ngan mak.xleh duk jauh skit mulala nangis je rindu kt mak.aku jugak terfikir apa nnt perasaan umi n abah bl aku dh xjd amanah dorg..mesti dorg akan rs kehilangan..yela aku ni dhla anak sulung.selalunya apa2 sume aku yg bt.dr uruskan hal rumah smpila hal adik2 sume aku yg handle.nnt bl aku dh kawen sapa yg nk bt sume tu.mst umi dh xde kawan utk dia mengadu segala macam perihal family aku.adik2 aku pn dh xleh nk manja2 cm sekarang.mst dorg rs segan bl ada abang ipar.huhu.sedihnye.

tp perkahwinan bukan halangan atau alasan utk aku jauh ngan fimily..family ttp family even aku dh kawen..aku harap dia faham hubungan kami sekeluarga.aku harap sekali sekala aku dpt jenguk umi n abah kt kg.updates gossip ngan adik2.kuar bersama dorg.bg aku perkahwinan bknnya utk menjauhkan seorg isteri ngan family dia tp mengeratkan hubungan dua buah keluarga.

cm 1 yg aku pinta jgnla aku menangis dihari pernikahan nnt.apatah lg ms hari majlis belah dia.mst ms tu rs sedih sgt after family aku sume blk..tinggal aku sorg je kt sana di dunia yg serba baru.family baru, peraturan umah baru, perangai yg baru..sume barula..apa2 pn inilah yg dinamakan kehidupan.adat resam dunia..aku cm mampu doa agar hatiku tabah menghadapi hari2 tersebut..

sebenarnya skrg ni tgh rindu sgt2 kt umi..padahal br je call umi...cne nk kawen nih..cne nk duk jauh ngan umi nih.

'Ya Allah hanya Engkau yang mengetahui apa yg terbaik utk hambaMu ini.tabahkan hati hambaMu ini menghadapi hari2 mendatang.amin Ya Rabb'

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

wanz said...

wah...mantap tajuk yus...tiba2 wan pulak yang sedih...nak kongsi jgklah kt dlm blog wan...hehe..pinjam tajuk boleh? :)

mylife said...

huhu..mana aci pinjam tajuk..bt tajuklain..hahaha..amkla..yus pn pinjam tajuk dr iluvlislam gak..hehe..marila kita bersama2 pinjam tajuk ye..hehehe.

jgn sedeh tau..wan xpe dh lepas..doakan yus ye..takutnye..

rindu sgt kt umi..nk nagis lg..

Afida Anuar said...

Tiba-tiba bergenang pulak mata ni dengan air bila baca post yus ari ni.......... tatau nk komen apa dah..huhuh

mylife said...

huhu..yus pn xtau nk balas apa comment akak ni.insyaAllah sama2 kita doa mg dipermudahkan segala urusan kita bila tiba masanya nnt..amin