RSS
Container Icon

:.tragedi di tengah malam.:

Salam...

Al kisahnya semalam adalah malam yg agk malang bgku.

Cm biasa khamis mlm aku akan ada usrah.so semalam balik dr umah naqibah dlm kul 10 lbh dh.sampai kt umah cm biasa bukak pintu pagar, masukkan kete n ttp pintu pagar.

So smlm dh habis rutin harian tu.aku kuar utk msk umahla.sekali terbau sesuatu yg kurang enak.mana dtg plak bau ni.aku tgk sekeliling xde tanda2.aku tau area umah ni mmg byk kucing tapi setakat ni setahun lbh aku duk sini xpenah lg la kucing tinggal tanda kt area umah aku.lagi la aku pelik sb baunya kuat.cm sangat dekat ngan aku.

Dh jeling sekeliling xde pape.tergerak ati nk tgk kt kete.kut2 la kt bwh kete ke apa ke.aku on kn torchlight hp sb gelap xbape nmpk nk tgk.sekali aku suluh kt tayar hah tu dia baru2 lagi beb.lembik lg.adeh nape la kucing tu berak tgh2 smpi aku pg pijak.mlm2 mn nk nmpk apa2 ats jalan.td tu aku suluh tayar blkg.suluh plak yg depan tu dia dua2 kn.

Tanpa buang ms trs aku basuh tayar tu smntr masih bsh tu kn.kang dh kering esk ssh plak nk basuh.ms ni pintu umah pn xbkk lg.seb baik dlm kete ada air spare.basuh je la ngn air yg ada .nk sembur xde getah paip.nk xnk kn sental la sb klu takat jirus mmg xkemana la.sesia je jirus sb still ada kt situ.aku punyala gigih cr bnd nk sental.xkn nk gn tangan.wajibla xkn.jmpla daun kering.daun pn jadi la.seb baik daun tu cm keras okla utk sental.

Gigih aku duk menyental dua2 tayar dpn blkg.walaupn kn skit je tp tau2 je la tayar kn ada bunga tayar.dhla msk celah2 bunga tu.abih korek aku.xpsl2 ilang ngantuk aku.abih sume 3 botol air mineral.huhu

Dh settle sume.aku dh yakin xde dh n bau pn xde brla aku msk umah.msk2 trs g blk air tkr bj n basuh tangan sebanyak mungkin.walaupun xkena najisnya tp aku geli la wei

Tak senonoh la entry kalini.cite psl tu plak.dhla cite detail ye.ternoda blog ni kjp.huhu.sorry ye.lps ni xde dh cite psl ni.ni 1st n last.huhu

semalalm aku tidur dlm keadaan yg sgt penat.bkn apa tangan ada 2 je.mn nk pgg botol air nk jirus kt tayar.mn nk pgg daun nk sental tayar.nk pgg hp lg sb kelam xbp nmpk.so kn suluh.3 bnd nk bt skaligus.

Aku rs ni 1st time terpijak t**k kucing.sb before this xde bau pun.lps ni mst aku akn fikir byk kali before aku pgg tayar kete.hahaha.sekali lg xsenonohla.maafkn tuan blog ini ye.

Okla nk tgk cite green hornet kt HBO.org lain dh bosan tgk aku br nk tgk.mmg cmni pn selalu ketinggalan zaman sket.huhu

wassalam...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Noli@Ibu Wafa said...

yus tak tengok ke kucing tgh duk ngintai gelek kekek2 tgk yus basuh t*** dia..hihihi...cian yus...
.
noli bayangkan yus gigit hp nak suluh bg nampak..hoho

:.Yus.: said...

xsmpt nk tgk kucing gelak.sb duk sibuk basuh t*** dia...

hahaha.hampir2 ku gigit hp itu.tp seb baik xbt.