RSS
Container Icon

:.EL -> MC.:

Salam...

ari Rabu aku EL.mmg dh lama nak cuti.rasa cam dah lama x amik cuti utk diri sendiri.tapi sb asik keje banyak je.mmg ssh nak plan.so since sehari dua ni tgh takde keje.aku pun amk la EL.

plannya nak g jalan2.nak g tengok wayang even sensorang peduli apa kan.lagi best sb xyah nak argue nak tgk cite apa.kemain lagi plannya.memula nk buat apa then buat apa.

sekali dalam kul 10 cmtu dpt call dr unknown # area KL.aku ni mmg ada 1 habit.ssh nak pick up phone klu dr number yang tak dikenali.bukan apa sebab selalunya mst pasal insurance.aku bosanla asik2 insurance je.malas nak dengar.

2x dia call aku x angkat.tergerak ati nak google number tu.sekali keluar Prince Court.alamak baru tau kelam kabut.terus aku call balik.huhu.amik nak ko.call2 receptionist tu try sambung kn dengan extetnion dr tp engage.dalam 5 minit lepas tu dpt call lg skali.terus aku angkat.huhu

nurse call bgtau Dr suh dtg PCMC utk result aritu.alang2 aku dah cuti aku ok kan je la.slot aku 11.15.masa tu kul 10 lbh.seb baik aku dah mandi dah siap sket2.terus siap2 pakai tudung gerak g PCMC.abih sume plan aku.aduyai

lps jumpa Dr smbl2 tgu nk bt payment teringat kat junior yg keje kt situ.trs call dia kut2 dia free leh jpm.alhamdulillah seb baik dia tgh free.lepas settle sume hal bill aku g jmp dia.dia ada blk sndiri.so sngla nk borak2 pn xde org kacau.dekat sejam gak ktorg borak.dalam kul 1 br gerak g amik ubat kt bawah n balik.

masa pagi tu aku plan nk bt carrot cake since cream cheese yg lbh aritu ada lg.so before dia rosak baik aku guna.since dh lepas lunch hour n aku belum lunch lg.nak g tgk wayang segala bagai mmg tak dahla.sume plan tu dah cancel ms nurse call.yg tinggal misi bt carrot cake je.trs g cr mkn n beli brg2 utk bt kek.blk umah teruskan misi membuat kek.

lepas Maghrib kuar plak ngan adik.dah janji nk belanje dia mkn nasi arab.kr smlm aku xdela cuti sgt pun.xdela masa utk aku sepenuhnya.

tp yg bestnya instead on EL, jd MC plak.padahal aku tak sakit pun.since dh g jmp dr aku mnt la MC.kena bijak amik peluang.save 1 hari AL aku.hehe.yg kelakar nye.masa tu aku dh kuar dh dr bilik Dr.teringat lupa nak minta MC blh plak patah blk n ketuk blk Dr mnt MC.Dr tny nk MC ke time slip.aku kt nk MC.Dr cm pasrah je.hahaha.

itulah cerita ari rabu ku. EL turn MC.

moral of the story.kita hanya mampu merancang tapi perancagan Allah juga yg terbaik

ps:ujung mgu ni kn ajk hubby dating nih.giler lama x tengok wayang

wassalam...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Noli@Ibu Wafa said...

bestnye tgk wayang..cni mn ade wayang..mencik ahh!

:.Yus.: said...

ala walaupun ada wayang tapi laaaaaaaamaaa dah xtgk wayang.huhu.so sama je la.ada pn cm xde.

nk tgk wayang ke?jom ah dtg kl.hihi