RSS
Container Icon

:.zaman dolu-dolu.:

salam...

malam kelmarin keluar bertemu teman2 seperjuangan ms di uia dl..jmp abang senior.borak2 ttg hal masing2..dalam pd menyakat abang senior keluar cite psl ms study dl..

br sedar dh lama rupanya diri ni meninggalkan alam pengajian yg penuh dgn kenangan2 manis..rindunya pada zaman itu.zaman di mana tak perlu memikirkan hal2 duniawi..tak perlu memikirkan bagaimana mahu mencorakkan masa depan, ke arah mana mahu dihala hidup ini.

zaman belajarlah zaman yg paling best..masa tu hanya tau pergi kelas blk kelas, buat assignment, project, group discussion..bergurau senda bersama teman2 tanpa perlu memikirkan hal2 yg lain..betapa sekejap masa berlalu..skrg ni sume dh ada arah tuju hidup masing2..ada yg dh kawen, ada yg dh bergelar ibu dan ayah..rasa cm xpercaya..rasa cm br je duk gurau2, gaduh2 ms bt project..masa tu perangai sorg2 cm budak2 lg..nah skrg ni dh bergelar suami org, isteri org bahkan ada yg dh bergelar ibu ayah..

sungguh masa berputar dengan cepat sekali..masa juga mematangkan usia seseorg..mematangkan kita dlm berfikir..menimbal baik buruk sesuatu perlakuan..

rindunya pada zaman study usah dicerita..semua kenangan2 dl akan disimpan kemas jauh disudut hati ini..xkan dibiarkan ia jauh dr diri ini..

erk..tetiba plak pgni ayat jiwang2..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 comments:

~~Noli said...

aku bangga mnjadi sorang pelajar ump...

p/s:leh wat gaye cam zizan lam raja lawak tu x?

:.Yus.: said...

hahaha...dpt kubayangkan cne kamu wat gaya cm zizan...

p/s:nk gelak guling2 boleh..haha

nurul husna said...

sah abg keon x nk jmp kiter dh lpas ni..asyik kena nyakat jer..hahaha

:.Yus.: said...

hahaha..betul3..tp hati2 nurul..skrg ni dia tgh nk nyakat kita blk..xpueh ati kut..hehe

Afida Anuar said...

jmpa abg senior yg nak kawin tak lama lagi yer...heeee...

:.Yus.: said...

haha..a'ah..dia kata lepas ni nk jmp akak n the geng plak..

~~Noli said...

hahaha..tetiba terasa nk gelakkk....
hahahahahaa...

"aku bangga mnjadi seorang anak pertiwi"
"aku bangga mnjadi seorang anak perwira"


hahahahahhahahah...tv ngn kete wira pon ko rembat yer zizan..hahhahahaha...

:.Yus.: said...

hahahahha...setiap kali teringat scene tu mst gelak nyer...

ntah pape la dorg tu..

Rafi @ Najib said...

wah.. best betula korang 'mengayat' dlm ruangan ni... tersedak abg senior tu

:.Yus.: said...

hehehe..mmg pn nk bg abg senior tu tersedak..

sabo ye..hehe