RSS
Container Icon

:.cerita di sebalik.:

salam...

being alone during weekend is something normal for me.dr pg duk je depan laptop ni.jumping here and there..tau2 je dh nk mlm dh pn.

erm teringin nk makan nasi ayam home made.sapa nk tlg masakkan untuk saya.dh lama teringin.penah request kt somebody but till now dia xmasakkn pun untuk saya..so sad :(

semalam tgk cite wasiat anak dara eh yeke ek tu tajuk dia..lupa la...cerita ttg 4 org anak angkat yg dipelihara oleh sepasang suami isteri.bl dh besar 3 org dr mereka keje kt bandar.sorg yg bongsu je duk ngan mak ayah kt kg.then after ayah meninggal.ayah dia tinggalkan wasiat.lepas tu berebut kakak-kakak dia yg bertiga tu blk kg sb nk dgr wasiat ayah.

cite tu funny for me la..duk gelak sorg2 smbl tkg cite tu.jalan cite dia xdela best sgt.biasa2 je but then ending dia touching sgt.ttg betapa seorang anak yg bl dh besar duk kt bandar dpt keje besar terus lupakan mak ayah kt lg.even just family angkat tp masih lg mak ayah kn..org yg membesarkan kita.

cite tu end up 3 org kakak dia akhirnya sedar akan kesilapan dorg n trs blk kg jumpa ngan mak.akhirnya dorg sedar kesalahan dorg..walaupn cite ni bersahaja,sekali tgk cm xdela best sgt tp moral of the story dia sgt2 lekat di hati ini..

sayangilah ibu bapa kita sementara mereka masih ada.jgn sia2kan peluang yg ada..

ps:sedih rindukan family kt kg..cuti chinese new year ni mau blk kg insyaAllah :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS