RSS
Container Icon

:.Perubahan.:

Salam....

Rasanya dah tersangat lama tak update blog. bukan dah bersarang dh tapi segala macam benda dh duk sini.seb baik rumah alam maya klu rumah betul maunye ada 'benda' lain yang singgah.entry kedua untuk tahun ni..hhmmmm rasa cam nk ttp pn ada blog ni tp syg sb byk suka duka dlm ni.okla sambung cite

tik tok tik tok dah sebulan aku bergelar surirumah sepenuh masa. ramai yang tak tahu rasanya. akhirnya selepas genap 7 tahun aku menitikkan noktah di company XXX (ayat skema). dah sampai masa untuk aku keluar dari kepompong yg selesa ini. walaupun career aku tgh baik tapi aku ambil keputusan untuk berhenti

actually dh lama plan nak berhenti. ikut plan asal, aku nk last day on 31 Dec 2014 tapi perancangan Allah ttp yg terbaik. disebabkan 1 perkara aku perlu resign agak awal. hari aku officially send the resignation letter tu xtau cemana nak explain. mixed feeling. ye la aku dg sangat lama kut kt company ni. serius xtau cemana nk cakap..lama aku termenung depan monitor.tak percaya yang akhirnya aku berpisah jgk ngan company ni..hehe

1st day as surirumah mmg best sb xyah rushing bgn awal nad siap g keje..xyah fikir pasal jam segala bagai. blh tido blk lepas subuh..blh g shopping dlm keadaan yg aman sebab tak ramai org..banyak lagi la yg best..golek2 depan tv..hehe

tapi lama2 rasa tak berapa best tu dtg..aku bosan duduk xde buat apa.nk keje malas tapi bosan duk umah..hohoho cane tu..skrg ni aku cuba untuk buat something yang xpenah aku buat sebelum ni.contohnya buat kuih, mulakan bisnes kecil-kecilan dengan jual popia gulung.sapa nak leh order ngan au ye.gerenti sedap sb aku guna serunding ikan dari kelantan..sempat lg promote ye..ngeh ngeh ngeh

so far aku dh mula mencari kerja baru slow2. dah biasa pegang duit sendiri. mmg takleh la klu xde duit.nak minta duit suami aku bukan jenis yg reti meminta.apa yg dia bg itu je la yg aku amik.

moga dipermudahkan urusan aku dalam segala hal

Wassalam

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

Noli@Ibu Wafa said...

tak tau..dan skrg bru tahu..hehe..msti sedap tuh popia..nyumm..

Shy Syaz said...

laa..baru tau gak ni.
xpe yus..rezeki Allah itu tersangat la luas. aku pon sedang pelan-pelan nak atur langkah. dah set target by umur 36 tahun xmo keje makan gaji dah..
kek2 ada buat gak ker?
insyaAllah..
Aamiin..

:.Yus.: said...

Noli & Shy: lamanya tuan tanah nk reply comment ye..hehe. skrg ni dh nk stst keje blk dh. shy, kek br nk diusahakan. tgh bt experiment lg