RSS
Container Icon

:.sekolah.:

salam...

tgh2 bc paper psl bdk2 USPR ni tetiba teringt zaman sekolah dl tp bkn sekolah rendah sekolah menengah la..

aku akui aku ni jenis yg agk pendiam.ramai gak kata aku sombong.lantakla org nk kata apa asalkan aku xkacau hidup korg dan korg xkacau idup aku.aku ni xdela diam sgt.sapa2 yg rapat ngan aku taula cne perangai aku

walaupn aku ni pendiam tp jgn igt aku ni xnakal..jgn main2 aku ni 1 of gengster sekolah tau.xcaye??xcaye sudah.aku suka memberontak..tp bkn sj2 aku nk memberontak.aku ni jenis yg apa2 input yg aku dpt aku akan analyze dl..aku jenis yg fikir logic.apa2 pn klu x logic pd pemikiran aku aku xkn terima.biasala sekolah macam2 peraturannya.xleh pakai keronsang la.xleh pakai inai la.beg plak xleh yg beg galas blkg kn pki beg sisi tu je.tu pn ada ukuran2 dia.xleh kecik..adoi rimas la..mmg aku jenis yg xsuka peraturan2 yg pelik2 ni.apa kes nk beli beg sekolah pn kn ukur dl..last2 sng2 aku g sklh bw buku je kt tangan.klu masa perhimpunan aku suka duk blkg2 sb nnt blh dudk n tido..nape aku duduk?mana xnyer.perhimpunan berdiri 2 jam beb..mana thn sampai ada bdk pengsan..pengsan ms perhimpunan adalah perkara biasa ye.lepas tu dh abih perhimpunan nk keluar ada plak spot check..ish tension btl..ms tu kemain lg baik..lepas je spotcheck trs bukak butang lengan baju siap lipat lengan baju lg..seigt aku mmg jrgla aku butang lengan baju smpi umi tegur pnt je bt lengan camtu tp xde nk butangnya..rimasla nk butang2 ni..aku xdela jahat sgt smpi msk bilik disiplin..hampir2 msk adala..rekod bersih ye..

tp yg aku heran tu cnela tetiba 1 hari ustzh dtg kt kelas nk jmp aku..pastu srh aku pg blk disiplin plak tu..igtkan apa..rupa2nya aku dilantik menjadi pengawas..betul2 xsangka..gengster sekolah jd pengawas.aku pn xfaham cne ustzh2 blh lantik aku.muka aku ni nmpk cm baik ke?huhu

lepas tu aku dh krgla nakal tu..tp biasa klu dh bdk nakal skit2 perangai tu mst xleh tinggal.selalu amk kesempatan.time bosan je bt2 round sekolah..maklumla org dh ada speciality.nk g mn2 xde org halang.tp xdela amk kesempatan sgt.klu nk g toilet je xyah gn pass.klu x,sebelum ni kn queue utk g toilet skrg xde dh sume tu.nk msk blk guru pn blh msk sesuka hati..hehe..best2 lepak ngan ustzh..

kenangan time sekolah mmg xleh dilupakan.lepak2 kt pondok lepas sekolah,gossip2 ngan cikgu...ngantuk2 study belah petang baring atas padang bestnya...dh lama xjenguk sekolah..apala keadaan skrg ye..hmmmm

sehingga bertemu lg..wassalam

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

en_me said...

nostalgia kannns.. ehehe

:.Yus.: said...

a'ah..nostalgia yg manis utk dikenang..hehe

baanu said...

hi Yus, my new blog URL : mybaanu.blogspot.com :)

:.Yus.: said...

ok baanu.noted tq :)