RSS
Container Icon

:.Rencah Kehidupan.:

salam...

Manusia ni dicipta bermacam2 ragam dan perangai.ada yg suke merajuk.ada yg keras kepala.ada yg lembut.ada yg control ayu.control macho pn ada..macam2la..nk yg macam mana..sume ada..ni la keindahan ciptaan Allah.cuba bayangkan klu sume org sepesen jek..x ke bosan.sume suke tgk cite melayu..xsuke tgk cite mat saleh..ish xleh idupla lam suasana cmtu..

if im driving, i like to see ppl around me.klu jadi driver xdela tgk sgt..klu jd penumpang mmg fikiran saya xdok diam..bl tgk kerenah or gni kdg2 best..bt observation..ada org bl drive dia suke mencelah antara kete2...apa dia igt org suke ke apa yg dia bt tu..membahayakan nyawa bang oi..xsayang nyawa ke?

ada org tu suke tunjuk macho.mentang2 yg drive tu pompuan dia p saing kt sebelah pastu duk usha2..pe hal..klu muak hensem xpe gak..dia igt org suke agaknye..nyampah tau x..

ada org tu sempat lg touch up make klu benti kt traffic light..pastu bl lampu ijo mula la gelabah nk tekan minyak..klu auto xpela klu manual jwbnye kena hon ngan org belakangla..kak klu nk make up tu btla kt umah ye kak

byk sbnrnya yg saya belajar bl tgk perangan org ni..kadang2 tanpa sedar ia byk mematangkan kehidupan kita..sbnye kdg2 apa yg dorg bt tu cm lbh krg je ngan apa yg kita bt..so from there pk2la..klu kita xsuke org tu bt cmtu..mstla org pn xsuke kt wat cmtu kn?

tp yg xbestnye ada org tu tgk org cm nk makan jek org tu..smpi juling biji mata tuh..kut ye pn nk tgk org cover2 la skit..bt org xselesa..cmla org ada utang ngan dia..eh pe tgk2..ada utang ka!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

~~Noli said...

hutang budi dibw mati..wahhh..
sy pon suke tgk org2 sekeliling..pastu sy gelak sndiri..
ini mcm ada kaa??haha

Hafeeny said...

heh..ni pasal driver dpn kite pagi tadi ke?? hehehe

:.Yus.: said...

noli -> ni lg 1 hal...tgk org pastu gelak sorg2..gelak la kamu selagi xmenyusahkan org..saya pn suke gelak klu tgk driver yg pelik2..hahaha

pah ->org pg td?yg mana ek..oo..yg kt traffic light tu ek..haha..ms mula2 type xtepk pn..ms tgh taip br tepiki..haha..blh x cmtu :P