RSS
Container Icon

:.Sakit Gigi.:

Salam...

Tukar baju lagi.dah bosan ngan baju lama.asyik kaler coklat je.lemau..ni ijau segar sket rasa mata memandang.bukan baju aku la..baju blog ni haaaa.huhu

Aku ni mmg jenis yg takutkan dentist.sebabnya masa sekolah rendah dulu penah kena cabut gigi sampai 8 batang.setiap kali cabut 2 batang.2 geraham kiri,kanan atas dan bawah.fobia kisah lama sampai sekarang aku takut ngan dentist.tambah2 bila teringat bunyi mesin tampal gigi lagi alu aku seriau.

takut punya pasal sakit gigi pun tahan kan aje.sanggup sakit dari g jump adoctor.tapi sejak semalam gigi ni berdenyut2 tak henti.makan panadol pun dh xjalan.tak tahan sakit punya pasal aku redah je klinik gigi.seb baik kt area umah ni ada klinik gigi.penah tanya hubby ok x servis dia.hubby cakap ok.doctor pn baik.tadi lepas balik keje google jap n baca review org cakap doctor dia best

Lepas maghrib tadi dah makan sume.terus ke klinik.alhamdulillah masa tu ada sorg je patient before aku.pakcik yg aku rasa pangkat atuk dh kut ngan aku.masa atuk ni kuar tgk gigi dia cam berdarah.dia cabut gigi.bertambah seriau aku.dalam beberapa minit nurse panggil aku masuk

alhamdulillah doctor nye baik sangat dan sangat sempoi.tak nampak cam doctor langsung.xde pakai coat pn.pakai baju biasa je.dia tanya sakit mana n dia ketuk2 gigi aku.doctor cakap biasanya kalau cmni memang takle tampal dah sebab dah kena saraf.so suggestion either cabut or buat rawatan akar.aku sayang nak cabut sebab geraham yang sakit ni yg geraham pertama dari depan.lepas ni senyum cover la aku xnk nmpk xde gigi. eh tetiba?

yang pasal perawatan akar tu plak doctor explain la cemana prosedur nye.yang bestnye doctor ni langsung tak paksa.sume atas kita nak bt yg mana.so td just dpt ubat je.doctor cakap try dl.nnt kalau fikir rs nk bt, call je for appointment.lega aku xyah bt pape kt gigi aku.balik terus makan ubat tapi nape x ilang sakitnye even dh mkn ubt tahan sakit.hhmmmm

oh ye cite pnya panjang xcakap nama klinik nye ye..huhu. klinik ni namanya Klinik Gigi Bestari Sg Ramal.sebelah je ngan restoran Yus.eh bukan aku punya la.dia pinjam nama aku je.hahaha..restoran ni femes gak.kalau sebut sume org tau.memang betul2 sebelah restoran ni.senang sgt nak cari.

tengok dulu cemana.nk kn tengok insurance dulu.rasanya ok je kut.hhmmm adeh sakit gigi :(

wasalam...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Noli@Ibu Wafa said...

alahaiiii comey la rumah baru dia..

noli sakit gigi last time nk peknankan wafa...so sekrang berjaga2..kalo sakit gigi ahaaaaa..ade berita la tu..

yus take care...rindu kamoooo:)

:.Yus.: said...

Ni skt dh lama..cm sehari dua ni je sakit xbenti.xtahan sktnye nyut nyut...

Rindu kamu jugaaaaa