RSS
Container Icon

Hari Yang Kacau

Salam...

Selamat kembali bekerja..dh 3 hari start keje tp still rasa malas nk g keje.mungkin sb lama sgt kut cuti.best sgt cuti seminggu kt kg.ms aku blk kl umi ikut skali dtg kl ngan adik2.umi blk kg ari isnin semlm..xbestnye umi dh blk kg.dh xleh nk manja2 dh ngan umi.rindunye kt umi.smlm blk keje rasa sunyi je sb adik dh blk kg..okeylah xmo cite dh..nnt sedey blk..xmo kaco mood hrni

TAPI...hrni mood aku still dikaco gak..penat je maintain mood..huhu..tensen btl aku dtg ofis..mana xnye..smlm window media player bt hal.mmg xleh bkk lgsg...seb baik after 1/2 jam dia ok blk..xtaula cne dia blh ok blk..xkshla as long as dia da ok..ms aku dtg keje ari isnin tu aku pasan pc aku ada org gn sb ms nk login pc dia state as nama pc ni bkn satyam..

smlm after dh login aku nk bk pdf file..lama tgu xbkk2 lg page tu..apsal la lambat sgt ni..tgk2 rpnye dia dh update adobe reader aku ke v8..pastu kuar 1 dialog box..yg herannye box tu putih je xkuar pape..bl aku close box tu kua rplak warning kata lisence aku xvalid so dia force close pdf file aku..pehal la plak..smpila skrg aku dh xleh nk access pdf file..bengangnye..lg 1 aku perasan b4 this aku gn IE7..tup2 bl aku smlm tb2 jek IE aku tkr jd IE6..ya Allah xpenah2 dibuat org..org lain sbk nk upgrade versino..dorg ni sibuk dk downgrade version plak..

hrni plak tb2 jek xleh bk internet..bk xleh bk tp address bar xleh guna..sume apa2 yg aku type kt adress bar nnt dia kuar 'page requested is not valid in agreement bla..bla'..ontime pn dia xnk bkk.dh byk kali restart pc xmo gak..aku ni mmg fail skit bab2 troubleshoot ni..skrg ni lgla malas aku nk melayan troubleshoot..sb bkn aku yg bt..dorg yg pndi2 tp aku gak yg kena..sapa xtension..skrg ni klu nk surf internet i have to bkk page br then g kt live search then type url yg aku nk g..pastu bl dh kuar serach result click kt url website tu brla aku leh pg kt page tu..mmg manual la..sejak aku kenal apa itu internet xpenah aku gn cr ni..betul2 menguji kesabaran aku..

seb baik aku msh blh bersabar..sabar itu separuh dr iman..xtaula cne aku nk idup smpi kol 6 nnt.sabar jela...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

~~Noli said...

same2 la kiter bersabo..

men gem je la balik umah nnt..haha

mylife said...

huhu..tula psl..kt umah pn tenet bt hal..adui..se baik blk airtu dh copy sume game..cm tau2 je tenet nk wt hal..jom men gem sama2 mlm ni..huhu

dhiyauqalbii said...

salam yus... sabor2 ;-)

ari tu tikah gi kelantan, walimah jah. Tapi tak sempat jumpa Yus coz dtg lambat skt. tengok gambar YUs ngan pengantin kat kemera kak Yati.. Tikah tido umah Fatin. dan nak balik baru fatin bagitau umah yus dekaat jer ngn umah dia.. kalau tak leh gi raya umah Yus,,

takperla takde rezeki,, insya Allah nanti kalau datang kelantan lehla jalan umah yus..

mylife said...

salam tikah..

tula yus pn tgu gak sbnrnye..tp sb lmbt tu yg yus blk dl..tau gak tikah tido umah fatin.tula mgkn xde rezeki kt jmp..klu x blh je jmp..

insyaAllah ada kesempatan lain kali dtg klntn jmpt sggh umah